Oberoende frihet - nu även från det satans mediagnället



Har under ett par år experimenterat med att stänga av nyhetsflödet. "de e ju mest bara elände " för att citera min döde far (hint: innan han dog då alltså).

Nyhetsrapportering har fått mig att må ganska så dåligt i perioder, men nu har jag äntligen lyckats över en ganska lång tid, säg sex månader hålla mig borta från det mesta. Jag tjuvtittar lite ibland men är mest lyckligt ovetande. Eller ja egentligen inte, de stora händelserna går ju inte att missa, men i övrigt att konstant läsa om all missnöjdhet o helt enkelt "satans gnället" gör ingen glad, snarare tvärtom.

Den ångest som nyheterna framkallar är inget bra alls och jag borde slutat långt tidigare med nyhetsknarkandet, men trodde att det var jätteviktigt att vara så påläst om allting som händer. Det är det inte. Du kan vara en medveten världsmedborgare utan konstant nyhetsrapportering.
Såhär är det för mig, kollar jag på nyheterna sitter jag på helspänn att det ska komma någon rapportering om något som triggar mig, då får jag ångest och mår dåligt i ett par dagar innan det släpper, kul va? Det har jag nu slutat med efter år av försök att låta bli.

Som bonus på allt tog jag även bort "sociala medier", vad nu det ska betyda för mer än ett år sedan. Kvar är den här bloggen, och youtube då. Allt övrigt är gooone! Det blir tyst, lugnt och fridfullt utan allas konstanta krav på uppmärksamhet. Sitt ner och njut!

Du är vad du äter, och kanske även är vad du läser? Mitt fokus går därför mot positiva nyheter och det gör mig på sikt gladare. Att läsa om mänsklighetens stora framsteg gör under för psyket, skapar engagemang och kraft till förändring! Motsatsen blir då tydlig!

Häng på du med, var upplyst men inte obildad och rädd!

Tips nedan för en bättre och mer realistisk världsbild, du kommer inte bli attackerad av dödsknarkandeislamistnazistersomärgluteintolerantaochskövlarregnsskogmedengångsplastmakingshitshitagain imorgon. (hoppas jag!)

Böcker att läsa (ingen adlink, du får googla själv):
Steven Pinker - Upplysning nu!
Hans Rosling - Factfulness

Sidor att besöka:
https://goodnewsmagazine.se / https://goodnewsmagazine.com

https://www.instagram.com/the_happy_broadcast/

https://www.goodnewsnetwork.org/

https://www.positive.news/

https://danielmendoza.podbean.com/

Fight the system! ;)

Andas in under 4 sekunder.
Håll din andning i 4 sekunder.
Andas ut i 4 sekunder.
Vänta 4 sekunder.
Upprepa tills du känner dig lugn och fokuserad


Kommentarer



  1. Jag heter Linus SAARINEN och är vårdgivare. Jag noterar att jag just nu är som den lyckligaste. Jag kommer att vittna om ett lån mellan individer som jag just har fått. Jag fick mitt lån tack vare Pierre Michels tjänst. Jag började procedurerna med henne i fredags och på tisdag klockan 10.45 eftersom bankerna inte fungerar på lördagar, då fick jag bekräftelse på att överföringen av min begäran på 950.000 kr skickades till mig. mitt bankkonto väldigt tidigt, till min stora förvåning lyckades överföringen. Här är hans mejl. combaluzierp443@gmail.com

    SvaraRadera

Skicka en kommentar